Siirry sisältöön

Kokemäenjoki on yksi
Suomen merkittävimmistä jokivesistöistä

Alkukesän kalaistutukset saatu päätökseen

Kalastajien pyydettäväksi on Kokemäenjokeen alkukesän aikana istutettu 3573 pyyntikoista kirjolohta. Kuloveteen on istutettu kirjolohia 681 kappaletta.

Kirjolohet pysyvät hyvin istutusalueillansa ja ovat kalastajien pyydettävissä. Näillä istutuksilla pyritään voimalaitosten aiheuttamien haittojen kompensoinnilla tekemään Kokemäenjoesta ja Kulo- ja Rautavedestä houkuttelevan kohteen kaikille kalastajille.

 

Loimijokeen istutettiin Harjavallan voimalaitoksen kalahautomossa kuoriutuneita ja kasvatettuja toutaimen poikasia. Poikasia oli noin 21 000 kpl. Toutaimia ei istutettu Kokemäenjoen vesistöön useaan vuosikymmeneen, ja nyt tehty istutus oli koeluonteinen. Toutaimen poikasten kasvatuksella ja istutuksella pyrittiin varautumaan siihen, jos toutainkannat pienentyisivät Kokemäenjoen vesistöalueella. Kantojen heikentymisestä on saatu havaintoja Kulo- ja Rautavedeltä sekä Tampereen Pyhäjärveltä, mutta edelleen toutainkannat ovat Kokemäenjoen vesistöalueella kestävällä tasolla.

 

Lisätietoja juhani.salmi(a)ely-keskus.fi

Copyright Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus  |  Tietosuojaseloste  |  Ota yhteyttä  |  Palvelun toteutus: JPmedia

Evästeet