Siirry sisältöön

Kokemäenjoki on yksi
Suomen merkittävimmistä jokivesistöistä

Kalaistutukset Kokemäenjokeen aloitettu

Kokemäenjoen voimalaitosten kalatalousmaksuilla tehtävät kalaistutukset ovat hyvässä vauhdissa. Istutukset aloitettiin huhtikuun lopulla.

Porin edustan merialueelle vapautettiin keväällä 2-vuotiaita merilohia 1063 kpl ja meritaimenia 12345 kpl. Jokialueelle on istutettu kirjolohia 2287 kpl. Kalaistutukset jatkuvat koko kesän ajan. Kokemäenjokeen istutetaan kesän ja syksyn aikana taimenia, kirjolohia ja kuhia. Kuloveteen istutetaan kesällä kirjolohia, ja Kuloveteen laskeviin puroihin laitetaan taimenen mätiä kehittymään. Syksyllä istutetaan ankeriaita Kuloveteen ja Tampereen Pyhäjärveen.

 

Harjavallan voimalaitoksen kalahautomosta vapautettiin keväällä kuoriutuneita vaellussiianpoikasia noin 3,5 miljoonaa Kokemäenjoen alaosaan. Tänä vuonna toteutettavaksi suunniteltu poikasten värimerkintää ei toteutettu jokeen päässeen öljyvuoden vuoksi. Kesän vanhoja vaellussiikoja istutetaan vielä syksyllä joen alaosaan.

 

Lisätietoja antavat Juhani Salmi (juhani.salmi(a)ely-keskus.fi) ja Jari Pelkonen (jari.pelkonen(a)ely-keskus.fi).

Copyright Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus  |  Tietosuojaseloste  |  Ota yhteyttä  |  Palvelun toteutus: JPmedia

Evästeet