Siirry sisältöön

Kokemäenjoki on yksi
Suomen merkittävimmistä jokivesistöistä

Kokemäenjoella tehdyt toimenpiteet

Kokemäenjoen voimalaitosten kalatalousmaksuilla tehtyjä toimenpiteitä on jatkettu korona-tilanteesta huolimatta. Maaliskuussa pidettiin maksujen käyttöä koskeva seurantaryhmän kokous, jossa käsiteltiin toimenpiteitä, joita on toteutettu kahden viime vuoden aikana ja toimia, joita tullaan toteuttamaan lähivuoien aikana.

Lisäksi kokouksessa esiteltiin Kokemäenjoen tulvasuojelusuunnitelmaa. Tärkeänä tulevien vuosien toimenpiteenä on tutkia, onko Kokemäenjoessa kunnostettavissa lohen tai meritaimenen lisääntymisalueita ja mikä niiden poikastuotantokyky voisi olla. Lisäksi pohditaan, millainen lohikannan tulisi olla, jotta sitä voitaisiin jokialueella kalastaa. Muita toimia ovat mm. Kulo- ja Rautaveteen laskevien jokien kalataloudelliset kunnostukset, kalaistutukset sekä erilaiset selvitykset, jotka tukevat hoitotoimia. Esitykset löytävät Kalasto ja kalastus -osiosta.

 

Lisätietoja antavat Leena Rannikko (leena.rannikko(a)ely-keskus.fi) ja Hannu Salo (hannu.salo(a)ely-keskus.fi) ELY-keskuksista.

Copyright Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus  |  Tietosuojaseloste  |  Ota yhteyttä  |  Palvelun toteutus: JPmedia

Evästeet