Siirry sisältöön

Kokemäenjoki on yksi
Suomen merkittävimmistä jokivesistöistä

Kokemäenjoen vaellussiiat kuoriutuneet

Kokemäenjoen Lammastenlahteen istutettiin ensimmäinen erä vaellussiikoja.

Mäti oli hankittu syksyllä Kokemäenjokeen nousevista vaellussiioista. Tämän kevään aikana vaellussiianpoikasia arvioidaan kuoriutuvan noin yli 6 miljoonaa. Poikaset olivat peräisin 173 emokalasta, ja kuoriutuvat siianpoikaset pääsevät kotijokeensa. Sieltä ne aikanaan levittäytyvät Selkämeren alueelle.

 

Istutetut siiat ovat värimerkittyjä. Ennen istuttamista poikasia pidetään viisi tuntia vaarattomassa väriaineessa, joka näkyy kalan otoliitissa eli kuuloluussa. Sen perusteella Kokemäenjoen alaosaan istutetut vaellussiiat pystytään myöhemmin tunnistamaan. Luonnonvarakeskus tekee koekalastuksia, joissa saadut siiat tutkitaan ja tunnistetaan. Merkinnän ja tutkimuksen avulla saadaan tietoja vaellussiikojen liikkeistä, levittäytymisestä Selkämerellä ja vaellussiikakannan tilasta.

 

Vaellussiikaistutukset on rahoitettu Kokemäenjoen voimalaitosten kalatalousmaksuvaroilla, joilla kompensoidaan voimalaitosten kalataloudelle aiheuttamaa haittaa.

 

Lisätietoja antavat:

Tapio Mäkelä, Tmi Kalatalouspalvelu Mäkelä, puh. 044-3455793

Juhani Salmi, Varsinais-Suomen ELY-keskus, puh. 0295 023 026

  • Harjavallan kalankasvattamon haudontasuppiloita.
Harjavallan kalankasvattamon haudontasuppiloita.
  • Kokemäenjoen alaosaan vapautetut vaellussiiat lähtevät matkaan.
Kokemäenjoen alaosaan vapautetut vaellussiiat lähtevät matkaan.

Copyright Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus  |  Tietosuojaseloste  |  Ota yhteyttä  |  Palvelun toteutus: JPmedia

Evästeet