Siirry sisältöön

Kokemäenjoki on yksi
Suomen merkittävimmistä jokivesistöistä

  • Kokemäenjokeen istutettiin keväällä 2022 vaellussiian, meritaimenen ja merilohen poikaisia

Kokemäenjokeen istutettiin keväällä 2022 vaellussiian, meritaimenen ja merilohen poikaisia

Vuoden 2021 lopulla tiedotimme, että vaellussiian mädinhankinta onnistui suunnitellusti. Mädin haudonta onnistui ongelmitta ja Harjavallan hautomo tuotti keväällä 2022 ennätykselliset seitsemän miljoonaa vastakuoriutunutta vaellussiian poikasta, jotka siirrettiin huhtikuun loppupuolella useammassa erässä hautomolta Kokemäenjokeen Harjavallan voimalaitoksen alapuolelle.

Kokemäenjokeen istutettiin toukokuun aikana 12350 kappaletta meritaimenen ja 17200 kappaletta merilohen kaksivuotiasta vaelluspoikasta eli smolttia. Kalat istutettiin Nakkilaan ja pieni osa meritaimenista istutettiin Harjunpäänjokeen. Kaikki kalat olivat rasvaeväleikattuja, josta ne on mahdollista tunnistaa istukkaaksi. Lisäksi 1000 lohta ja 1000 taimenta merkittiin t-ankkurimerkillä. Ankkurimerkinnän tarkoituksena on saada tietoa lohien ja taimenten liikkumisesta ja siitä, että missä määrin istutetut kalat palaavat takaisin Kokemäenjokeen.

 

Mikäli saat saaliiksi merkityn meritaimenen tai -lohen, niin voit palauttaa löytämäsi kalamerkin postimaksutta Luonnonvarakeskukseen osoitteeseen: LUKE, Merki, 5005751, 00003 VASTAUSLÄHETYS

 

Ilmoita merkitystä kalasta tärkeimmät pyyntitiedot, joita ovat merkin kirjaimet ja numero, saalispäivämäärä, pyyntipaikka (merialue, joki ja kunta), pyydys, kalan pituus ja paino sekä sukupuoli. Mikäli kala vapautettiin pyynnin jälkeen, niin ilmoita myös tämä tieto. Merkin palauttaneelle Luonnonvarakeskus lähettää korvauksen (5€) sekä tiedot kalan istutuspaikasta ja istutuskoosta. Vaihtoehtoisesti voit tehdä merkkipalautusilmoituksen sähköisellä lomakkeella, joka löytyy osoitteesta https://lomakkeet.luke.fi/kalamerkki. Tällöin kalamerkkiä ei tarvitse palauttaa postitse. Edellä mainittuja istutustoimia on rahoitettu Kokemäenjoen kalatalousmaksuvaroilla.

 

Lisätietoja istutuksesta ja merkinnästä antaa Ville Kangasniemi (ville.kangasniemi(a)ely-keskus.fi).

Copyright Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus  |  Tietosuojaseloste  |  Ota yhteyttä  |  Palvelun toteutus: JPmedia

Evästeet