Siirry sisältöön

Kokemäenjoki on yksi
Suomen merkittävimmistä jokivesistöistä

  • Lohi ja meritaimen istutukset aloitettu

Lohi ja meritaimen istutukset aloitettu

Lohien ja meritaimen istutukset on aloitettu. Huhtikuussa viikolla 16. lohia istutettiin 16717 kappaletta ja meritaimenia 12373 kappaletta Kokemäenjokeen. Istutuspaikka oli Nakkilassa. Lohet ja meritaimenet olivat rasvaeväleikattuja, mistä tunnistaa ne istukkaiksi.

Rasvaeväleikkauksen lisäksi 1000 lohta merkattiin t-ankkurimerkillä. Merkinnän tarkoituksena on saada tietoa lohien liikkumisesta ja siitä, palaavatko Kokemäenjokeen istutetut lohet takaisin jokeen.

 

Mikäli saat saaliiksi merkityn lohen, löytämäsi kalamerkin voi palauttaa Luonnonvarakeskukseen postimaksutta osoitteella: LUKE, Merki, 5005751 , 00003 VASTAUSLÄHETYS tai sähköisesti.  

 

Ilmoita merkityistä kaloista tärkeimmät pyyntitiedot, joita ovat merkin kirjaimet ja numero, saalispäivämäärä, pyyntipaikka (merialue, joki ja kunta), pyydys, kalan pituus ja paino sekä sukupuoli. Jos kala on vapautettu, ilmoita myös tämä tieto. Merkin palauttaneelle Luonnonvarakeskus lähettää korvauksen (5€) sekä tiedot kalan istutuspaikasta ja istutuskoosta.

 

Voit lähettää tiedot myös sähköisesti, jolloin merkkipalautusilmoitus verkossa riittää, eikä merkkiä silloin tarvitse lähettää postissa (linkki: https://lomakkeet.luke.fi/kalamerkki).

 

Lisätietoja istutuksesta ja merkinnästä antaa Juhani Salmi (juhani.salmi(a)ely-keskus.fi).

Copyright Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus  |  Tietosuojaseloste  |  Ota yhteyttä  |  Palvelun toteutus: JPmedia

Evästeet