Siirry sisältöön

Kokemäenjoki on yksi
Suomen merkittävimmistä jokivesistöistä

Soraa, kiviä ja kalateitä – näillä aineksilla Harjunpäänjoki kuntoon

Harjunpäänjoki laskee Kokemäenjokeen sen alaosalla, Porin kaupungin laidalla. Harjunpäänjoki on sikäli poikkeuksellinen ja samalla kalataloudellisesti erityisen arvokas, että kalat pystyvät esteittä uimaan meren ja Harjunpäänjoen välillä. Merivaelteiset kalat voivat näin nousta jokeen kudulle niiden luonnollisen lisääntymiskierron mukaisesti.

Kun Harjunpäänjoen veden laatu on lisäksi mainio ja olosuhteet muutenkin suotuisat, joella on hyvät edellytykset toimia ja edelleen kehittyä lohikalojen kutujokena ja toimia turvallisena kasvuympäristönä, jossa kalojen pikkupoikaset voivat varttua ensimmäisten elinvuosiensa ajan.

 

>> Harjunpääjoki kuntoon (PDF-tiedosto)

  • Harjunpäänjoen nollikkaita eli saman vuoden keväällä kuoriutuneita taimenenpoikasia. Poikaset pyydettiin elokuussa 2020 sähkökalastamalla Kovelinojasta, joka on Harjunpäänjokeen laskeva pieni sivupuro. Joen poikastiheyksiä seurataan vuosittain sähkökoekalastusten avulla. Kuva Kimmo Puosi.
Harjunpäänjoen nollikkaita eli saman vuoden keväällä kuoriutuneita taimenenpoikasia. Poikaset pyydettiin elokuussa 2020 sähkökalastamalla Kovelinojasta, joka on Harjunpäänjokeen laskeva pieni sivupuro. Joen poikastiheyksiä seurataan vuosittain sähkökoekalastusten avulla. Kuva Kimmo Puosi.

Copyright Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus  |  Tietosuojaseloste  |  Ota yhteyttä  |  Palvelun toteutus: JPmedia

Evästeet